måndag 12 januari 2009

Lugna gatan

Igår var vi bara hemma och tog det lugnt, fast pappan tog förvisso en sväng förbi det gamla huset och visade ett rum för en eventuell hyresgäst. Hyresgästerna hade även lyckats, efter ett vänligt men besämt mail från pappans sida, städa hela huset.

Lilla L blev av med en hel del skorv, vilket är trevligt både för henne och för hennes mamma. Mamman har nämnligen svårt att låta bli att sitta och pilla bort skorven. Men igår blev det en riktig "skorvomgång" med olja i ett par timmar först, kamning med luskam och sedan ett bad.

Grabbarna fick städa sina rum och en allmn uppröjning i huset blev gjord. En hel del planer för L:s rum började ta form också, väggarna ska slipas och tapetseras. Den vägg som redan är tapetserad med en blå tapet ska få en lite roligare tapet med mycket mönster och skarpa färger. De andra tre väggarna blir troligtvis ljusrosa. Sedan ska ett nytt golv läggas också och där har pappan en massa idéer om "roliga" golv, bland annat tapetserade golv men vi får se hur det blir med det. Helst ska ju L kunna flytta in i sitt rum innan hon blir 15 år...

Just nu skriker E hysteriskt däruppe... han är tydligen så gammal och skraltig att han inte kan resa sig upp från golvet. Mamman tycker att det är på tiden att E lär sig att mamma inte är en serviceinrättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar