söndag 12 oktober 2008

Karlar

Pappan fick åka iväg på fest och träffa sina vänner lördag kväll. Sa att han skulle vara tillbaka vid 11 på söndag förmiddag. Mamman och barnen hade en tuff natt med kissiga sängar, mardrömmar och amning. Klockan 11 på söndagen kom och gick.

14.00 dyker pappan upp till slut och går genast och lägger sig och sover i två timmar. Mamman är lagom road... barnen undrar var pappa är och varför han sover.

16.00 skickar mamman in barnen till pappan och han har inte mycket annat val än att masa sig upp.

19.00 Killarna går och lägger sig, mamman sköter hela nattningen medan pappan sitter och glor i soffan.

19.30 Äntligen är killarna nattade och tysta och mamman får gå och duscha efter en lång dag. Pappan sitter och glor i soffan.

19.50 Lilla L vaknar och är hungrig, mamman stressar ut ur duschen. Mamman ammar och lägger sedan ner lillan i hennes korg. Ger nappen och buffar i rumpan om och om igen. Lillan gnäller och gnyr, men somnar så småningom. Pappan sitter i soffan och glor.

20.30 Mamman har lyckats få lilla L att somna gott för natten i sin korg och kan sätta sig ner för första gången på hela dagen och göra det hon vill. Dock hägrar tvätthögen som väntar på att vikas och alla leksakerna som ligger omkring spridda väntar på att plockas undan. Nu är enda möjligheten på hela dagen för mamman att göra iordning de sakerna. Pappan sitter och glor i soffan. Mamman suckar och drar sig upp och börjar vika tvätt och plocka leksaker, men lilla L gnyr till och mamman går in för att ge henne nappen. "Jaså, är det dags?" muttrar pappan från soffan och fortsätter att glo.

Jämnställdheten i familjen är fascinerande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar